Stoppen is mogelijk!

Veel mensen die seksueel misbruikbeelden van minderjarigen hebben bekeken, geloven dat er een ‘grijze zone’ bestaat tussen niet strafbaar en strafbaar materiaal. Maar zo’n grijze zone bestaat niet:

 

  • Onduidelijkheid over de leeftijd van een minderjarige:

Als volwassene ben je in staat om te bepalen wie een minderjarige en wie een volwassene is. Er bestaat geen ‘grijze zone’. Als je enige twijfel hebt, klik de beelden dan niet aan.

  • De leeftijd van instemming is 16 jaar:

Hoewel het klopt dat je op legale wijze een seksuele relatie met iemand van 16 jaar kan hebben, is de leeftijd waarop iemand in seksueel beeldmateriaal mag voorkomen wettelijk vastgelegd op 18 jaar.

  • Het beeldmateriaal is niet strafbaar in het land van herkomst:

Verschillende landen kennen verschillende wetgeving aangaande de leeftijd die iemand moet hebben om in seksuele beelden te mogen worden weergegeven. In sommige landen gelden helemaal geen beperkingen. Hoe het ook zij, in Nederland en België is het bezit of bekijken van seksueel beeldmateriaal van minderjarigen strafbaar.

  • Ik ben geen Nederlander of Belg:

Het op Nederlands of Belgisch grondgebied bekijken van seksueel misbruikbeelden van minderjarigen is strafbaar, ongeacht waar je vandaan komt.

“…ik keek eerst naar legale volwassenenporno, maar vervolgens zette de vele uren die ik daaraan had besteed me er toe aan om meer en meer naar strafbare beelden te zoeken…”