Stoppen is mogelijk!

Door deze website te bezoeken heb je erkend dat je gedrag vertoont dat je wilt veranderen. Dat betekent dat jij je (op zijn minst) in de voorbereidingsfase bevindt. Probeer je vandaaruit in de actiefase te begeven en begin vandaag nog met de zelfhulpmodule.

Iedereen die zich voorneemt te veranderen is in staat te veranderen, ook als hij of zij het in het verleden zonder succes heeft geprobeerd. Met de juiste hulpmiddelen is het mogelijk om vooruitgang te boeken.

Je internetmisbruik vormt slechts één deel van jou, het is niet wie jij bent.

Je moet het proces van verandering stap voor stap doormaken. Ga niet overhaast te werk. Het is onze rol om je de juiste vragen te stellen, niet om je de antwoorden te geven. Jij bent degene die het werk moet doen en moet nadenken over je eigen leven. Het heeft misschien lang geduurd om te komen tot het punt waar je nu bent, en ook het proces van verandering zal tijd kosten.

Vaak beseffen mensen die seksueel misbruikbeelden van minderjarigen bekijken maar al te goed dat hun gedrag hun zelfbeeld beïnvloedt en hen ervan weerhoudt degene te zijn die ze zouden willen zijn. Neem wat tijd om na te denken over de positieve doelen die jou zouden kunnen helpen om (weer) de persoon te worden die je zou willen zijn/je (eigenlijk) bent. Het is van belang om haalbare doelen te stellen, zodat de kans op verandering toeneemt.


Mijn doelen-oefening

Mijn doelen voor de komende week:
Bijv.: Minder tijd online zijn, geen beeldmateriaal van minderjarigen bekijken, iedere dag 10 minuten wandelen.

Mijn doelen voor de komende maand;
Bijv.: Meer tijd met familie en vrienden doorbrengen, iedere dag 15 minuten wandelen.

Mijn doelen voor de komende 3 maanden;
Bijv.: Mezelf gelukkiger voelen, een nieuw hobby vinden, iedere dag 20 minuten wandelen.

Jij kunt deze doelen bereiken. De eerste stap richting van verandering heb je al gezet. De zelfhulpmodules op deze website kunnen je verder helpen. Laten we beginnen!