Stoppen is mogelijk!

Iedereen die zich voorneemt te veranderen is in staat te veranderen. Met de juiste hulpmiddelen is het mogelijk om vooruitgang te boeken. Door deze zelfhulpmodule te bezoeken heb jij erkend dat je gedrag vertoont dat je wilt veranderen. Dat betekent dat jij je (op zijn minst) in de voorbereidingsfase bevindt. Probeer je vandaaruit in de actiefase te begeven en begin vandaag nog met ‘zelfhulp’.

“Het internetmisbruik vormt slechts één deel van mij, het is niet wie ik ben.”

Je moet het proces van verandering stap voor stap doormaken. Ga niet overhaast te werk. Het is onze rol om je de juiste vragen te stellen, niet om je de antwoorden te geven. Jij bent degene die het werk moet doen en moet nadenken over je eigen leven.

Vaak beseffen mensen die seksueel misbruikbeelden van minderjarigen bekijken maar al te goed dat hun gedrag hun zelfbeeld beïnvloedt en hen ervan weerhoudt degene te zijn die ze zouden willen zijn. Neem wat tijd om na te denken over de positieve doelen die jou zouden kunnen helpen om (weer) de persoon te worden die je zou willen zijn. Het is van belang om haalbare doelen te stellen, zodat de kans op verandering toeneemt.


Mijn doelen-oefening

Mijn doelen voor de komende week:
Bijv.: Minder tijd online zijn, geen beeldmateriaal van minderjarigen bekijken, iedere dag 10 minuten wandelen.

Mijn doelen voor de komende maand;
Bijv.: Meer tijd met familie en vrienden doorbrengen, iedere dag 15 minuten wandelen.

Mijn doelen voor de komende 3 maanden;
Bijv.: Mezelf gelukkiger voelen, een nieuw hobby vinden, iedere dag 20 minuten wandelen.


Als je bij het doorlopen van deze module vragen of bezorgdheden hebt, mag je steeds contact opnemen met Stop it Now!. Wij kunnen je helpen met het doorlopen van de zelfhulpmodule en/of kunnen naar jou luisteren als je hier behoefte aan hebt.

Stop it Now! is anoniem, vertrouwelijk en gratis.