Voordat je het onderdeel ‘zelfhulp’ raadpleegt, kan je onderstaande vragenlijsten invullen. Deze vragenlijsten dienen niet om een diagnose te stellen, wel om je beter inzicht te geven in je probleem. Na het invullen van een vragenlijst krijg je de resultaten te zien, samen met een uitleg hoe je deze resultaten moet interpreteren.
Daarnaast raden we aan dat je de vragenlijsten met betrekking tot je internetmisbruik invult op het moment dat je nog strafbare feiten begaat en dan opnieuw wanneer je het onderdeel ‘zelfhulp’ hebt voltooid. Op die manier verkrijg je inzicht in wat er is veranderd en welke problemen je nog steeds ervaart.
Checklist van de afhankelijkheid van internet
Dit onderzoek is opgezet om je te helpen bij het monitoren van je internetgebruik. De vragen in deze vragenlijst komen uit de zogenaamde ‘Diagnostic Questionnaire’, ontworpen door Young (1998).
Online Cognitie Schaal
Deze vragenlijst is opgezet om je te helpen bij het begrijpen van je internetgebruik. Het is een van de versies van de Online Cognitie Schaal, die is ontwikkeld door Davis, Flett & Besser (2002).
Internet en waarden
Deze vragenlijst is opgezet om je te helpen bij het identificeren van de onderdelen van je leven waar je waarde aan hecht, en om je bewust te maken in hoeverre je het afgelopen jaar hebt geprobeerd naar deze waarden te leven. Het is ontwikkeld door Luciano & Ortega in 2004 en is gebaseerd op onderzoek van Wilson e.a. (2002)
Matrix van strafbare activiteiten
Geeft de mate aan waarin je je hebt ingelaten met seksueel misbruikbeelden van minderjarigen.